Creierul uman si modul in care interactioneaza cu restul corpului

young-brainOmul, aceasta uzina in miniatura, nu poate functiona fara ajutorul centrului de comanda, care este creierul. Diriguitor al celorlalte organe, coordonator al miscarilor si actiunilor umane, acesta este cel care ii ofera omului orientare in timp si spatiu si il particularizeaza in raport cu semenii sai. Creierul nostru este capabil de foarte multe lucruri, insa, pentru acesta exista un proces care este extrem de greu de realizat. Se numeste rememorare si cu cat varsta individului este mai inaintata, acest proces este si mai greu de realizat, fiindca presupune o concentrare mult mai intensa, o aprofundare in profunzime a unei serii de procese si actiuni, care sunt duse de foarte multe ori catre limita superioara a puterii acestuia.

Spre deosebire de recunoastere, care presupune mai putin efort, recunoastere cere o patrundere in interiorul miezului creierului, catre sursa sa primordiala, acolo unde sunt sortate informatiile, in fisiere, care in anumite cazuri nu sunt sortate corespunzator. Raporat la interactiunea cu celelalte organe, creierul indeplineste roulul de director, el fiind cel care da ordinele, iar celelalte organe le executa. Cu cat creierul este mai bine dezvoltat, cu atat personalitatea individului este mai bine reliefata si, intr-un grup, acesta capata rolul mascului alfa, cel care domina si in jurul caruia se grupeaza ceilalti indivizi. Creierul este in legatura directa cu modul in care vorbim si in care le putem capta celorlalti atentia sau le putem influenta deciziile. La nivel facial, creierul este responsabil de exteriorizarea emotiilor sub forma multumirii, fericirii, surprinderii, fricii, furiei, tristetii si a dezgustului. Prin intermediul acestor forme de dezvaluire a starilor sufletesti interinare, creierul directioneaza anumite modele de comportament, in functie de acestea. In permanenta creierul are nevoie de motivatie, de activitate, de a fii in miscare, de a un lancezi; fara provocari, acesta un-si mai indeplineste functiile asa cum trebuie si, intreg organismul resiste apatia sa. Creierul nu-si poate manifesta o atentie sporita si unidirectionata mai mult de 10 minute, de aceea, el are nevoie in permanenta de diferite surse multiple care sa-l stimuleze. In momentul in care doua persoane intra in contact, creierele acestora au tendinta de a se cupla, de a deveni o imagine in oglinda, unul a altuia. Intre acestae exista, de obicei, un mic delay, o intraziere care este datorata diferentei de comunicare si de interpretare a datelor si informatiilor primite. Pe masura ce discutia avanseaza, se poate constata o sincronizare a acestora, ceea ce le ofera posibilitatea de a stabili o conexiune neurala.

Varsta este unul dintre factorii care diferentiaza creierul, respectiv individul, ca urmare a modului in care acesta intelege sa duca la bun sfarsit o anumita actiune sau tactica. Creierul interpreteaza toate aceste informatii in mod gradual si in functie de varsta, le proceseaza in mod diferit. Omul are nevoie de 2 luni pentru a-si dezvolta un obicei, si acest lucru se realizeaza prin practica intensa. Atunci cand acesta a deprins un obicei, iar acesta nu se manifesta pentru o perioada scurta de timp, totusiel nu dispare ( a se vedea modul in care influenteaza viciile comportamentul uman). De aceea, creierul uman este cel mai important organ uman, fara de care nu putem exista.

Show Buttons
Share On Facebook
Share On Twitter
Hide Buttons