Depresia: Diagnostic si Tratament

Depresia

Depresia este considerata a fi a doua cauza de dizabilitate din lume dupa afectiunile cardiace; peste 120 milioane de oameni, copii, adolescenti sau adulti fiind diagnosticati cu depresie.

Depresia influenteaza toate aspectele vietii unui pacient , de la comportament, afectivitate, relatii interumane sau sexualitate pana la viata de familie, munca sau perceptia vietii si interfereaza cu alte specialitati medicale.

Simptome: Lipsa energiei, a poftei de mancare sau bulimie, stare permanenta de tristete, scaderea dorintei sexuale, ameteli, dureri musculare, dureri de cap, ganduri de sinucidere, stima de sine scazuta, dorinta de a fi retras, iritabilitate, furie, lipsa de speranta sunt cateva simptome specifice. 

Diagnostic si tratament

Diagnosticarea depresiei se face de catre  medicul psihiatru, psihologul clinician sau in echipa. 

Pacientul participa la un interviu clinic de unde sunt extrase informatii privind debutul bolii, conditiile de viata, conditii de munca, viata sociala.

Sunt identificate simptomele specifice starii depresive si  intensitatea lor.

Complementar interviului clinic se pot aplica teste de psihodiagnostic a depresiei.

In functie de severitatea bolii, tratamentul poate fi facut in ambulator iar in cazul depresiei severe cu risc suicidal se impune internarea in spital pana la depasirea fazei acute.

Clinica Psimed ofera in ambulator un pachet complet si complex de tratare a depresiei efectuat de medici si psihologi:

  • Terapie medicamentoasa de scurta durata specifica depresiei.
  • Stimulare electrica transcraniana 
  • Psihoterapie 
  • Grup suport

Impreuna, VEI REUSI!

               Tulburarile psihice sunt variate si sunt cauzate de interactiunea unor factori ereditari, biologici, sociali, de mediu sau substante chimice pe care medicul psihiatru  ii identifica si asupra carora actioneaza din punt de vedere medical.

               

Am apelat cu reticienta stiind ca alte tratamente nu au avut succes, dar dupa 15 sedinte am observat o schimbare in viata mea. Am inceput sa rad, sa fiu vesela si asta intr-un mod natural.
M C
Functionar bancar

Suntem aici să te asistăm

Completează câmpurile formularului alăturat pentru a ne trimite un mesaj.

ALTE SERVICII MEDICALE SI PSIHOLOGICE